Kam za vínem

víme proč jste přijeli

Veltlinium 1874                                                            

 

Degustační sklepy rodinného Vinařství Vinofol v Horních Věstonicích.

V komfortním prostředí najdete širokou nabídku vín, sektů a moštů, které si můžete nejdříve přechutnat a zakoupit s sebou za ceny Vinařství Vinofol. Otevřeno denně od 10–22 hodin Najdete nás na konci Horních Věstonic při průjezdu směrem na Dolní Věstonice, pouhé 3 minuty z odbočky na hlavní silnici mezi Brnem, přesněji Novomlýnskou nádrží, a Mikulovem. Můžete se stavit na skleničku z širokého výběru lahvových vín a sektů, domácí paštiky, italskou kávu Trucillo, velký výběr limonád z domácích sirupů, přírodní mošty, sýry... V našich sklepích je možno pořádat firemní akce, svatby či narozeniny. Kapacita sklepů 100 osob.

                                                             

http://www.vinofol.cz/

 


 

Vinotéka U Štupru                                                    

Degustační sklep rodinného vinařství Tracht ve Strachotíně                                                                

Jedinečné venkovní prostory s posezením na molu a výhledem na Pálavu. Naleznete zde vína vlastní produkce, pivo a taktéž nějakou drobnost k zakousnutí. Pokud budou mít děti dlouhou chvíli mohou si zapůjčit paddle board a projet se po hladině rybníka.                                    
 

http://www.tracht.cz/

 


 

Pergen                                                           

Nabízíme řízené degustace pro max. 20 lidí v nově zrekonstruovaném vinařském domě v Perné. Degustace vede majitel vinařství nebo proškolený degustátor. Součástí je prohlídka bývalých šlechtitelských sklepů, kde poprvé zrála vína Pálava a Aurelius. Ochutnáte deset až dvanáct přívlastkových vín od suchých až ke sladkým. K vínu můžete zakousnout domácí pochutiny jako škvarková pomazánka, zabijačková paštika a kravský sýr "Podpálavský vrzavec" a další.

Od května do října máme otevřenou vinárnu přímo ve vinařství, kde vám rádi dáme všechny vína a domácí speciality ochutnat. Mimo sezónu po telefonické domluvě.

                                                                                                             
http://pergen.cz/ 

 


 

Vinařský dvůr Fuzgrunty                                                     

Vše, co vám můžeme nabídnout na jednom místě. Můžete ochutnat jakékoliv z našich vín, zakousnout k tomu vyhlášené sýry, náš vlastní špek, škvarkovou pomazánku, nebo některou z dalších dobrot, které připravujeme.

Náš vinařský dvůr je opravdu rodinná záležitost. Vždy Vás bude obsluhovat buďto přímo pan vinař, jeho žena, nebo syn, který se pomalu vinařem stává také. Krom toho nám pomáhají také příbuzní a přátelé. Pohodová, domácí atmosféra je totiž něco, co k dobrému vínu patří. A moci se o víně, které právě pijete pobavit s tím, kdo ho vyrobil, to je přeci krásný bonus.

Kdo bude mít chuť na důkladnější exkurzy do tajů našeho vína, může si domluvit řízenou degustaci, které po domluvě děláme denně.

Jedete-li na své cyklotrase po „červené” přes obec Bulhary (jako že při výletě v okolí Pálavy přes ni určitě pojedete), zastavte se u nás

                        
https://www.fuzgrunty.cz   

 


 

Pastuška                                                           
                                                                

Vína z rodinného vinařství Lípa

V jedinečném prostředí otevřené zahrady Penzionu Pastuška v Brodě nad Dyjí vyzkoušejte stylovou zahradní restauraci, která vás nadchne kouzelným prostředím tradičního jihomoravského stavení. Vychutnejte si kávu či víno pod otevřeným nebem a zažijte vyjímečnou atmosféru tohoto místa. Rádi Vám připravíme studené nebo teplé jídlo z naší sezónní nabídky.

                                                                                            
https://pastuska.cz/ 

 


 

Vinařský dvůr Vican + Farma Pálava                                                        
                                                                
Dva degustační zážitky na jednom místě. Jedinečná možnost ochutnat místní vína v kombinaci se sýry vlastní produkce pod značkou Farma Pálava. Máme pro vás připravený usměvavý personál, rozlévané víno,  ručně vyráběné kravské či kozí sýry a spoustu dalších dobrot.  

Pro děti máme koutek se zvířaty, skluzavku, houpačky a pískovište. Cyklisté jsou samozřejmě vítáni. Víno, sýry i další delikatesy najdete i v naší farmářské prodejně a počítejte s tím, že rozhodně s prázdnou neodejdete.                                        
                                                        
https://www.vican.wine/   


 

Sonberk                                                

Vinařství v Popicích uprostřed vinic.

Slovo návštěvníka Sonnberské kulturní (ne)vinné léto 2019: Už jen příjezd k budově vinařství která je v kopci obklopená vinicemi je impozantní. Pak se na terase otočíte a pohled na Novomlýnské nádrže s pozadím Pálavy je úchvatný. K tomu budova od architekta Pleskota. Oči jsou ukojeny a pak ochutnáte místní víno.....a když k tomu navíc posloucháte jazz který hraje pan Stivín ( tak jste skoro v ráji.... 

http://www.sonberk.cz/

 


 

Gotberg                                                       

Nad obcí Popice, tam kde moderní architektura s přírodou se prolíná                                                                

Při návštěvě vinařství můžete ochutnat vína z aktuální nabídky. Vzorky i drobné občerstvení zakoupíte na recepci. K degustaci a příjemnému posezení se nabízí vnitřní prostory a terasa s nádherným výhledem na Pálavu a Novomlýnská jezera. Vnímáním jedinečného genia loci vinařství v kombinaci s osvěžujícími víny, vytvoří z vaší návštěvy zážitek, který budete chtít zopakovat.                                                

https://www.gotberg.cz/


 

Salon vín                                                      
                                                                
Salon vín - národní soutěž vín ČR je finální soutěží systému Národní soutěže vín. V rámci soutěže je každý rok vybráno nejlepší víno s titulem "Šampion", dále "Vítězové kategorií" a "Nejlepší kolekce". Sto nejlepších vín soutěže je oceněno zlatou medailí Salonu vín ČR. Na vlastní soutěž navazuje celoročně otevřený veřejný degustační Salon vín - expozice nejlepších sta vín, umístěná ve sklepních prostorách státního zámku ve Valticích, přístupný široké veřejnosti

https://www.vinarskecentrum.cz/

 


 

Degustační sklep                                                      
                                                                
Ve sklepení hotelu Tanzberg v Mikulově dostanete možnost ochutnat ta nejlepší vína z okolí Mikulova na jednom místě. Tempo degustace si každý určuje sám a vstup je možný na 45 nebo 90minut                                         
                                                        
http://www.degustacnisklepmikulov.cz/    


 

Vinařská expozice                                                    
 

Když už víno, tak není na škodu načerpat také trošku historie a uspokojit nejen chuťové pohárky.

Nová vinařská expozice Regionálního muzea v Mikulově má nyní tři části. Je to především Zámecký sklep s největší raritou muzea - obřím vinným sudem z roku 1643, potom "Tradiční vinařství na Moravě"a nakonec galerie historických vřetenových lisů.

http://www.mikulov.cz/

 

Nová rezervace
Jméno:    Příjmení:  
Ulice:   Město:  
Stát:   PSČ:  
Telefon:   Email:  
Příjezd:   Odjezd:  

číslo pokoje  osoby nad 17 let   děti 3-17 let   děti do 3 let   postýlka 

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14


Dodatečné informace  

Souhlasím s obchodními podmínkami

Souhlasím s přihlášením k odběru newsletteru
V tento termín je zvolený pokoj obsazen.
Vyberte si prosím jiný pokoj, případně jiné volné datum.

Děkujeme.
Tento pokoj je předrezervován.
Momentálně vedeme jednu nebo více nepotvrzených rezervací.
Pokud máte zájem o ubytování v tomto termínu v tomto pokoji, prosím kontaktujte nás na telefoním čísle:
+420 605 834 713..

Děkujeme.